.
.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
-γλυκο συκο-Μαχαιρα Ξηρομερου-
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.
γλυκο συκο-Μαχαιρα Ξηρομερου-χ.ν.κουβελης c.n.couvelis
-υλικα:
αγουρα συκα-ζαχαρι-νερο-λεμονι-καρυδια-γαρυφαλα
-εκτελεση συνταγης:
μαζευουμε αγουρα συκα οταν εχουν φουσκωσει απο αγριοσυκια η' απο
ημερη συκια
κοβουμε το κοτσανι κι απο κατω το κωλο του και τα τρυπαμε δυο φορες
με οδοντογλυφιδα
τα βραζουμε για 10' λεπτα περιπου-τα σουρωνουμε -τα ξεπλενουμε και
τα σουρωνουμε
τα βαζουμε μεσα σε νερο με χυμο λεμονιου για 3 ωρες περιπου
μετα βαζουμε σε καθ'ενα στο κοτσανι του απο ενα ακοπο γαρυφαλλο και
απο κατω η' πλαι ενα κομματακι καρυδι
σε μια κατσαρολα ριχνουμε τη ζαχαρι -σε αναλογια 1 κιλο συκα ,περιπου 30 συκα,
προς 1 κιλο ζαχαρι-και νερο,περιπου 3 ποτηρια-και βραζουμε μεχρι να λιωσει η
ζαχαρι
τοτε ριχνουμε τα συκα και βραζουμε για 15' λεπτα περιπου
σβηνουμε τη φωτια κι αφηνουμε το γλυκο μεχρι την αλλη μερα
τοτε ριχνουμε λιγο χυμο λεμονιου και το βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι
το αφηνουμε να κρυωσει και το βαζουμε μεσα σε γυαλια
εχει υπεροχη γευση κι ειναι θρεπτικοτατο
.
.
.
.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
-γλυκο συκο-Μαχαιρα Ξηρομερου-
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.
γλυκο συκο-Μαχαιρα Ξηρομερου-χ.ν.κουβελης c.n.couvelis
-υλικα:
αγουρα συκα-ζαχαρι-νερο-λεμονι-καρυδια-γαρυφαλα
-εκτελεση συνταγης:
μαζευουμε αγουρα συκα οταν εχουν φουσκωσει απο αγριοσυκια η' απο
ημερη συκια
κοβουμε το κοτσανι κι απο κατω το κωλο του και τα τρυπαμε δυο φορες
με οδοντογλυφιδα
τα βραζουμε για 10' λεπτα περιπου-τα σουρωνουμε -τα ξεπλενουμε και
τα σουρωνουμε
τα βαζουμε μεσα σε νερο με χυμο λεμονιου για 3 ωρες περιπου
μετα βαζουμε σε καθ'ενα στο κοτσανι του απο ενα ακοπο γαρυφαλλο και
απο κατω η' πλαι ενα κομματακι καρυδι
σε μια κατσαρολα ριχνουμε τη ζαχαρι -σε αναλογια 1 κιλο συκα ,περιπου 30 συκα,
προς 1 κιλο ζαχαρι-και νερο,περιπου 3 ποτηρια-και βραζουμε μεχρι να λιωσει η
ζαχαρι
τοτε ριχνουμε τα συκα και βραζουμε για 15' λεπτα περιπου
σβηνουμε τη φωτια κι αφηνουμε το γλυκο μεχρι την αλλη μερα
τοτε ριχνουμε λιγο χυμο λεμονιου και το βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι
το αφηνουμε να κρυωσει και το βαζουμε μεσα σε γυαλια
εχει υπεροχη γευση κι ειναι θρεπτικοτατο
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου