I Am a Greek European Worldwidel Man-Now!- www.artpoeticacouvelis.blogspot.com

I Am a Greek European Worldwide Man-Now!-

www.artpoeticacouvelis.blogspot.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

LITTERATURE-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ -4 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ STALIN ΠΡΟΣ ΤΟΝ PRIME MINISTER WINSTON CHURCHILL (7/1941-5/1942) -χ.ν.κουβελης c.n.couvelis ΚΕΙΜΕΝΑ-TEXTS-Χ.Ν.Κουβελης[C.N.Couvelis

 .

.

LITTERATURE-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

-4 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ STALIN ΠΡΟΣ ΤΟΝ PRIME MINISTER WINSTON CHURCHILL

(7/1941-5/1942)

-χ.ν.κουβελης c.n.couvelis

ΚΕΙΜΕΝΑ-TEXTS-Χ.Ν.Κουβελης[C.N.Couvelis
.
.

(ΙΣΤΟΡΙΑ)

4 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ STALIN ΠΡΟΣ ΤΟΝ PRIME MINISTER WINSTON CHURCHILL

(7/1941-5/1942)

-χ.ν.κουβελης c.n.couvelis


-From Stalin to Prime Minister Winston Churchill, 15 July 1941. 


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ  για την υπόσχεση σας να παραχωρησετε βοήθεια σε μας με τις μηνιεες παραδόσεις αλουμινίου ,δεξαμηνων και αεροσκαφών. 

Μπορώ να καλοσορισω την πρόθεση της Βρετανικής Κυβέρνησης να παραχωρήσει αυτή τη βοήθεια σε αλουμίνιο,δεξαμηνες και αεροσκάφη,όχι πάνω σε συνειθισμενη εμπορική βάση,αλλά πάνω στη βάση της συντροφικότητας και της συνεργασιας.

Ελπίζω η Βρετανική Κυβέρνηση θα έχει μεγάλη ευκαιρία να πεισθεί ότι η Σοβιετική Κυβέρνηση κατανοεί πως να εκτιμήσει την βοήθεια που δέχθηκε από τον σύμμαχο της


-From Stalin to Prime Minister Winston Churchill, 18 July 1941. 

...

Μου φαίνεται,επιπλέον,ότι η στρατιωτική θέση της Σοβιετικής Ένωσης,καθώς επίσης της Μεγάλης Βρετανίας,θα ήταν βελτιωνονταν σημαντικά αν  δημιουργουνταν ένα μέτωπο  εναντίον του Χίτλερ δυτικά(Βόρεια Γαλλία) και βόρεια(Αρκτική).

Το μέτωπο στη Βόρεια Γαλλία όχι μόνο θα μπορούσε να εκτρέψει τις δυνάμεις του Χίτλερ από την Ανατολή,αλλά, ταυτόχρονα,θα καθιστούσε αδύνατη για τον Χίτλερ την εισβολή στην Μεγάλη Βρετανία


-From Stalin to Prime Minister Winsrton Churcill, 6 May 1942


Έχω αίτημα για σας.Περιπου 90 ατμόπλοια φορτωμένα με διάφορα σπουδαία πολεμικά υλικά για την ΕΣΣΔ είναι μπλοκαρισμένα τώρα στην Ισλανδία η' για προσέγγιση από την Αμερική στην Ισλανδία.

Καταλαβαίνω υπάρχει κίνδυνος ότι ο αποπλους αυτών των πλοίων μπορεί να καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας των δυσκολιών να οργανωθεί νηοπομπή συνοδευόμενη από τις Βρετανικές Ναυτικές Δυναμεις.

Είμαι πλήρως ενήμερος των συνεπαγομενων δυσκολιων και των θυσιών που έκανε η Μεγάλη Βρετανία στο ζήτημα αυτό.

Αισθάνομαι,ωστόσο,υποχρεος από μέρος μου να σας προσεγγίσω με το αίτημα να πάρετε όλα τα δυνατά μέτρα με σκοπό να διασφαλίσετε την άφιξη όλων των παραπάνω αναφερόμενων υλικών στην ΕΣΣΔ μέσα στον Μάιο καθώς αυτό είναι άκρως σημαντικό για το μέτωπο μας


,-From Stalin to Prime Minister Winsron Churchill, 24 May 1942. 


Έλαβα το μήνυμα σας το οποίο διαβιβάστηκε στο Kuibyshev 

και στο οποίο με πληροφορητε ότι 35 πλοία που μεταφέρουν πολεμικά υλικά για την ΕΣΣΔ ,είναι τώρα στη πορεία τους προς τα σοβιετικά λιμάνια.

Σας ευχαριστώ για το μήνυμα σας για τον απόπλου.Οσον αφορά το δικό μας μέρος οι ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις θα κάνουν το πιο δυνατό για την προστασία αυτών των μεταφορών στο τμήμα της διαδρομής που μου  υποδειξατε στο μήνυμά σας στις 9 Μαϊου.

.

.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου