.
.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
-γλυκο κουταλιου τριανταφυλλο-Μαχαιρα-
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.
γλυκο κουταλιου τριανταφυλλο-Μαχαιρα-χ.ν.κουβελης c.n.couvelis
υλικα:τριανταφυλλα,ζαχαρη,λεμονι
εκτελεση:ξεφυλλιζουμε τα τριανταφυλλα και κοβουμε το ασπρο στην ακρη των φυλλων,
τα πλενουμε,και τα βαζουμε για 1 ωρα σε μια λεκανι με νερο και λεμονι,το λεμονι θα
διατηρησει το χρωμα τους,μετα τα σουρωνουμε και τα τοποθετουμε στη κατσαρολα σε
στρωσεις,ζαχαρι,τριανταφυλλα,για 2 με 3 ωρες,η ποσοτητα της ζαχαρης ειναι 4 η' 5πλασια
της ποσοτητας των τριανταφυλλων,επειτα,μετα τις 2 η' 3 ωρες,ριχνουμε νερο και λεμονι,
το λεμονι για να μην ζαχαρωσει το γλυκο,και βραζουμε προσεχοντας να μην λιωσουν τα
τριανταφυλλα,οταν δεσει το σιροπι το γλυκο ειναι ετοιμο,το αφηνουμε να κρυωσει κι
ακομα ζεστο το βαζουμε σε γυαλινα δοχεια,αποστειρωμενα με καυτο νερο,κλεινουμε τα
δοχεια και τα αναποδογυριζουμε να καει ο αερας και να δημιουργηθει κενο,
το γλυκο τριανταφυλλο ειναι πολυ αρωματικο
.
.
.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
-γλυκο κουταλιου τριανταφυλλο-Μαχαιρα-
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.
γλυκο κουταλιου τριανταφυλλο-Μαχαιρα-χ.ν.κουβελης c.n.couvelis
υλικα:τριανταφυλλα,ζαχαρη,λεμονι
εκτελεση:ξεφυλλιζουμε τα τριανταφυλλα και κοβουμε το ασπρο στην ακρη των φυλλων,
τα πλενουμε,και τα βαζουμε για 1 ωρα σε μια λεκανι με νερο και λεμονι,το λεμονι θα
διατηρησει το χρωμα τους,μετα τα σουρωνουμε και τα τοποθετουμε στη κατσαρολα σε
στρωσεις,ζαχαρι,τριανταφυλλα,για 2 με 3 ωρες,η ποσοτητα της ζαχαρης ειναι 4 η' 5πλασια
της ποσοτητας των τριανταφυλλων,επειτα,μετα τις 2 η' 3 ωρες,ριχνουμε νερο και λεμονι,
το λεμονι για να μην ζαχαρωσει το γλυκο,και βραζουμε προσεχοντας να μην λιωσουν τα
τριανταφυλλα,οταν δεσει το σιροπι το γλυκο ειναι ετοιμο,το αφηνουμε να κρυωσει κι
ακομα ζεστο το βαζουμε σε γυαλινα δοχεια,αποστειρωμενα με καυτο νερο,κλεινουμε τα
δοχεια και τα αναποδογυριζουμε να καει ο αερας και να δημιουργηθει κενο,
το γλυκο τριανταφυλλο ειναι πολυ αρωματικο
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου