.
.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.
Γλυκο Καρυδι-Μαχαιρα Ξηρομερου-χ.ν.κουβελης
Διαλεγουμε τα καρυδια να ειναι τρυφερα να μην εχουν κανει μεσα ξυλο-
τα τρυπαμε με μια βελονα δυο φορες-τα βαζουμε σε μια λεκανι με νερο και
λεμονι- τα αφηνουμε δυο μερες-μετα τα βραζουμε,οταν αρχιζει το νερο να
κοχλαζει τα αφηνουμε για 10 περιπου λεπτα να βρασουν και χυνουμε το νερο -
αυτο το επαναλαμβανουμε 3 με 4 φορες περιπου-σε καθε καρυδι σφηνωνουμε
ενα ξυλακι γαρυφαλο-μετα ριχνουμε τη ζαχαρι στο νερο με τα βρασμενα καρυ-
δια,αναλογια 1 κιλο ζαχαρι για καθε 20 καρυδια-βραζουμε μεχρι να δεσει το
γλυκο το σιροπι-οταν κρυωσει το βαζουμε σε γυαλινα βαζα και μετα στο ψυγειο-
ειναι καταπληκτικο γλυκο
.
.
.
.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.
Γλυκο Καρυδι-Μαχαιρα Ξηρομερου-χ.ν.κουβελης
Διαλεγουμε τα καρυδια να ειναι τρυφερα να μην εχουν κανει μεσα ξυλο-
τα τρυπαμε με μια βελονα δυο φορες-τα βαζουμε σε μια λεκανι με νερο και
λεμονι- τα αφηνουμε δυο μερες-μετα τα βραζουμε,οταν αρχιζει το νερο να
κοχλαζει τα αφηνουμε για 10 περιπου λεπτα να βρασουν και χυνουμε το νερο -
αυτο το επαναλαμβανουμε 3 με 4 φορες περιπου-σε καθε καρυδι σφηνωνουμε
ενα ξυλακι γαρυφαλο-μετα ριχνουμε τη ζαχαρι στο νερο με τα βρασμενα καρυ-
δια,αναλογια 1 κιλο ζαχαρι για καθε 20 καρυδια-βραζουμε μεχρι να δεσει το
γλυκο το σιροπι-οταν κρυωσει το βαζουμε σε γυαλινα βαζα και μετα στο ψυγειο-
ειναι καταπληκτικο γλυκο
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου