I Am a Greek European Worldwidel Man-Now!- www.artpoeticacouvelis.blogspot.com

I Am a Greek European Worldwide Man-Now!-

www.artpoeticacouvelis.blogspot.com

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

MACHERA XIROMEROU-ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΡΑΒΑΝΙ- ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ[απο ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ]-χ.ν.κουβελης

.
.
MACHERA XIROMEROU-ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
.
ΡΑΒΑΝΙ- ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
[απο ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ]-χ.ν.κουβελης
.
.
.


γλυκο ραβανι-χ.ν.κουβελης
.
.
ΡΑΒΑΝΙ- ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
[απο ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ]-χ.ν.κουβελης
.
Υλικα:
νερο-μελι-χυμος πορτοκαλι-ξυσμα φλουδας λεμονιου-αλευρι-
σιμιγδαλι-λαδι-σουσαμι-αμυγδαλα
[οι ποσοτητες των υλικων ειναι αναλογα το μεγεθος του ταψιου]
Εκτελεση Συνταγης:
Ζεσταινουμε το νερο και σ'αυτο διαλυουμε το μελι,ριχνουμε
το αλευρι και το σιμιγδαλι,και το ξυσμα λεμονιου,ανακατευουμε,
ριχνουμε και χυμο του πορτοκαλιου[φυσικος χυμος,εχουμε στι-
ψει πορτοκαλια],και το λαδι,ανακατευουμε το μιγμα,προσεχου-
με να μην γινει ο πολτος του μιγματος ουτε νερουλος ουτε
σκληρος αλλα να ειναι κανονικος,να δουλευεται[αυτο το πετυ-
χενουμε προσθετωντας σταδιακα το χυμο του πορτοκαλιου]
ριχνουμε το μιγμα στο ταψι[που εχουμε αλλειψει με λιγο λαδι
τον πατο και τα τοιχωματα γυρω γυρω] και το απλωνουμε,το
αφηνουμε λιγο να κατακατσει,επειτα μ'ενα μαχαιρακι το χαρα-
ζουμε ελαφρα στην επιφανεια με διασταυρωμενες παραλληλες
γραμμες σε ρομβους[φιλια][στη φωτογραφια της ραβανης επειδη
το ταψακι ηταν μικρο χαραχτηκαν τριγωνικα κομματια],πασπαλι-
ζουμε την επιφανεια με το σουσαμι,και στο κεντρο καθε
ρομβου βαζουμε απο ενα αμυγδαλο,το ταψι με το γλυκο ειναι
ετοιμο να μπει στον φουρνο[που τον εχουμε ηδη προθερμασμενο]
να ψηθει,
οταν ροδοκοκκινισει η ραβανι,την περιχυνουμε απο πανω με ζεστο
σιροπι χυμο πορτοκαλιου με μελι και την αφηνουμε για λιγο στο
φουρνο να παρει χρωμα
την βγαζουμε,την αφηνουμε να κρυωσει λιγο,και μ'ενα μαχαιρακι
τη χαραζουμε στις γραμμες βαθια μεχρι κατω να ξεχωρισουν τα κομ-
ματια οι ρομβοι[τα φιλια]
οταν κρυωσει η ραβανι κοβουμε τα κομμματια και τα τοποθετουμε
κυκλικα συμμετρικα σε μια γυαλινη πιατελα να σερβιρισθουν
.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου